Şehrin tek profesyonel futbol liglerindeki temsilcisi, bir zamanlar 1. Lig’de mücadele eden Afyonspor, Bölgesel Amatör Lig’e düştü. Takımın amatör lige düşmesini el birliğiyle Afyonkarahisarlılar sağlandı. Sporu ve Afyon’u seven herkes bir sezon boyunca takımın gidişatını üzüntü ile izledi.
Sonuç, takım amatör lige düştü. Bilmiyorum, mutlu olanlar var mıdır?
Kimler suçlu kimler haklı tartışmaları bu saatten sonra faydasız. Bu sorular da cevapları artık kimseyi ilgilendirmiyor. Bu saatten sonra bu tip sorular anlamsız.
Termalin, gastronominin, mermerin, sucuğun, kaymağın vs. başkenti Afyon’un üçüncü ligde bile bile bir takımını tutamamasının ardından verilecek hiçbir cevap kimseyi tatmin etmez.
Seçim öncesinde bol keseden destek vaadinde bulunanlar, bir yıl önce çekilmek zorunda kaldığı lige 2025-2026 sezonunda güçlüklerle başlayabilen takıma destek vereceklerini beyan ederek Afyon sokaklarına destek afişleri asanlar şimdilerde ortalardan kayboldu.
İş alanlarıyla övünen, ama futbol adına hiçbir katkısı olmayan iş insanlarının cılız vaatlerine inanılmaması gereken bir şehirde yaşayan taraftarların da en azından stada giderek takımlarına sahip çıkamamasının sebeplerini de anlamak veya anlatmanın bu andan itibaren hiçbir gerçeği değiştireceğini zannetmiyorum.
Hoş, statta olsalar da organize olamayarak, takıma sahip çıkıyormuş gibi yapılan tezahüratları mı desteklemek sayacaktık ayrı konu! Statta hiçbir sosyal mesaj vermeyen sadece eski günlerdeki rakiplere atıfta bulunan gürültüden başka ne vardı ki?
Son haftalarda olayın ciddiyetini yeni kavrayan duyarlı birkaç kişiden başka kim ne yaptı ki? Bunları daha fazla detaylandırmak anlamsız artık onlarda kendilerince haklı olduklarını düşünüyorlardır.
Önümüzdeki sezon için taraftarın artık profesyonel anlamda stadyuma gidip de izleyebileceği futbol maçı yok. Taraftarlar da tuttukları takımların maçlarını heyecan atmosferi ve stat ambiyansı olmadan ekranlardan izlerler artık.
Sonuçta, büyükşehir adayı ama verimli kullanamadığı spor tesisleri olan Afyon’un profesyonel liglerde bir takımı yok.
Afyonspor’un profesyonel liglerde durumu iyi iken statta çalınan ‘Adını Sen Koy’ diye bir mana dolu şarkısı vardı.
Şimdi takımın destekçisi de yok, taraftarı da yok, gerçi takım da yok.
Bunun adını da okuyucular olarak siz koyun.
































YORUMLAR