Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hamza Yılmaz

Bir kenti teknoloji ile yönetmek

Teknolojideki gelişimleri kent yönetimine uygulamak o şehirde hem konforu hem de harcanan emek ve paradan alınan verimi artırır. Bu biliniyor. Ancak nasıl teknoloji transferi yapılacağına geldiğinde işler değişiyor. Başta yönetenler olmak üzere o teknolojiyi kullanan personelin de hem bilgili hem de istekli olması gerekiyor. Teknolojik yenilik, “yeni bir şeyin veya yeni bir fikrin, yöntemin veya cihazın tanıtılmasını” içerir. Sürdürülebilir kalkınma, teknolojinin etkinliğini hesaba katmalıdır. Teknolojik değişimin bir parçası olarak teknolojik yenilik, kuruluşların yeni fikirleri on yıl önce hiç beklenmeyen hızlarda ve fiyatlarda test etmelerine olanak tanır. “Tüketim kalıplarındaki değişiklikler, sürdürülebilirlik için gerekli yeni teknolojilerin yaratılmasını ve bunların istenen hızda benimsenmesini ve yayılmasını sağlayabilir. Bu değişiklikleri gerçekleştirmedeki başarı, ekonominin ve toplumun önemli ölçüde yeniden düzenlenmesini ve yaşam tarzlarında değişiklikler gerektirecektir. Yenilikçi politika reformlarını içerebilecek yeni teknolojilerin yaratılması ve benimsenmesi için ekonomik ve finansal teşviklere ihtiyaç duyulacaktır.”

Teknolojik değişimde yenilik

İnovasyon, tüketicilerin bir fikri, bir uygulamayı, bir ürünü veya bir nesneyi yeni bir şey olarak nasıl algıladıkları ile ilgilidir ve tüketicilerin yeniliğe ilişkin farkındalığı ile başlar. Bu arada, yayılma, yenilik hakkındaki bilgilerin tüketiciler arasında zaman içinde belirli kanallar aracılığıyla iletildiği bir süreçtir. Yeni teknoloji buluşun ötesine geçer ve toplumun tüm katmanlarına yayılmasını ifade eder.

Teknolojik yeniliğin gelişimi altıncı kuşağa yol açmıştır. İlk aşamadan beşinci aşamaya kadar olan teknolojik yeniliğin gelişimlerinden beri başladığı biliniyor. Yenilik nesilleri, teknoloji itme, pazar/talep çekme, birleştirme, çapraz işlev ile entegrasyon ve ağ oluşturmayı içerir. Tasarım odaklı inovasyon olarak bilinen teknolojiler ise tüketiciler için bir ihtiyaç yaratırken aynı zamanda yeni ürünler tasarlamak demektir. Teknolojik değişim ve sürdürülebilirlik birbiriyle yakından ilişkilidir. Her iki faktör de çevresel yönetimin, sosyal kalkınmanın ve ekonomik ilerlemenin etkinliğini artırmak için yeniliği oluşturur.

Teknoloji özünde yeniliği dönüştürüyor ve değişimin hızı evrimi, etkiyi ve ileride ne olacağını içeriyor.  Hızla hızlanan dijital inovasyonla yüzleşmek açısından en yüksek önceliğe sahip olmaya hazırlanan üç farklı teknoloji trendini ortaya çıkardı. İş modelindeki dijital inovasyonun birleşimi, bir şehri daha sürdürülebilir hale getirecek ve güçlendirecek.

  • Şeffaf, sürükleyici deneyimler. Teknoloji, insanlar, işletmeler ve şeyler arasında şeffaflık getireceği daha insan merkezli hale geliyor. Ayrıca, teknolojinin evrimi, işyerinde, evde ve işletmeler ve diğer insanlarla etkileşim içinde daha uyumlu, bağlamsal ve akıcı hale gelir.
  • Algısal akıllı makine çağı. Akıllı teknoloji, önümüzdeki on yılda en yıkıcı olacak. Bu, akıllı makine teknolojilerine sahip kuruluşların yeni durumlara uyum sağlamak ve sorunları çözmek için verileri kullanmalarına olanak tanıyacaktır.
  • Platform devrimi. Gelişen teknoloji, platformların nasıl tanımlanabileceği ve kullanılabileceği kavramlarında devrim yaratıyor. Bu, teknik altyapının, insanlarla teknoloji arasındaki köprüyü oluşturan tamamen yeni iş modellerinin temellerini atan ekosistemi etkinleştiren platformlara kaydırılmasını içeriyor.

 

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER