Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hamza Yılmaz

Gelecekten almadan bugünü yaşamak

 

 

Günümüzde kentler, büyük oranda yaşamsal malzemeye ihtiyaç duymaktadır. Afyonkarahisar gibi orta ölçekli ve kısmen tarımsal yaşamın sürdüğü kentleri bir yana bırakırsak, dünyanın birçok metropolünde tarımsal üretim sıfıra yakındır. İşte burada, şehir yaşamını sürdürürken, çevreyi ve doğayı korumak, gelecek kuşakların haklarından (ç)almamak öne çıkıyor.

Sürdürülebilir bir şehir, “Gelecek nesillerin kendi ihtiyaçlarını karşılama yeteneğinden ödün vermeden bugünün ihtiyaçlarını karşılayan kalkınma” anlamına gelir. Yirmi birinci yüzyılda, sürdürülebilirlik değerlendirmesinden akıllı şehir hedeflerine geçiş yaşanmış ve akıllı sürdürülebilir şehre dönüşmüştür.

Teknoloji yeniliği ile ilgili bir araştırma  yıla ulaşmış olmasına rağmen, bilim, teknoloji ve yenilik ile ilgili araştırmaların yakınsaması ancak  yılında başlamıştır. Genel teknolojik yenilik sistemi, özellikle sürdürülebilirlik bağlamının ötesinde, yaygın ilgi topladı. Teknolojik yenilik sisteminin yanı sıra, sistem tasviri, mekansal yönler, geçişler, siyaset ve politika önerileri ile ilgili başka yönler de olmuştur.

İnovasyon çalışmasıyla ilgili iki ana bileşen vardır. Birincisi, verilerin inovasyonun coğrafyasını ve ayrıca bilgi yayılımının uzamsal kapsamını incelemek için kullanıldığı patent ölçeğinin kullanılmasıdır. İkincisi, anket kullanarak yeniliğin ölçülmesidir. Bu, kuruluşlara yeni bir ürün, süreç veya organizasyonel inovasyonun tanıtılıp tanıtılmadığını soran bir dizi soruyu ifade eder. Sorular ayrıca yeniliğin yeni olup olmadığı ile ilgilidir. Teknolojik inovasyon trendlerini daha iyi anlamak için  yılında yayınlanan güncellenmiş akademik makaleler üzerinde incelemeler yapılmıştır.

Kentsel sürdürülebilirliğin temel sorunlarından biri enerji tüketimi ile ilgilidir. Kimi bilim insanları çalışmasında enerji tüketiminin sürdürülebilir perspektiflerine odaklandı. Sonuçlar,  yılda tasarruf edilen enerjinin . Avrupa evinde kullanılabileceğini gösterdi. Uygulamada, özellikle üreticiler, enerji verimli projeleri kendi başlarına tasarlayarak ve uygulayarak enerji verimliliğini iyileştirebilir veya esas olarak paylaşılan ve garantili tasarrufları içeren enerji performans sözleşmesine girebilirler. Nüfus ölçeği, konutların enerji tüketiminde ve CO  emisyonlarında en önemli faktördür.

Dünya, son birkaç on yılda aşırı çevresel bozulmaya tanık oldu. Kentsel alanlardaki hızlı gelişme, ciddi çevre kirliliğine ve ekolojik yıkıma neden olmuştur. Yeşil inovasyon, sürdürülebilir şehir gelişimine ulaşmak için önemli bir yaklaşımdır. Meşruiyet baskısı, karlılık ve yeşil inovasyon arasında bile bir ilişki vardır. Yeşil inovasyon, kâr ve çevresel sorumluluğun dengelenmesi için temel oluşturacak ve aynı zamanda sosyoekonomik çevrenin uyumlu gelişimini sağlayacaktır. Teknolojik inovasyonun sürekliliği, yeşil teknolojik inovasyonu, yeşil kurumsal inovasyonu ve yeşil iş modeli inovasyonunu içerir.

Teknolojik yenilik sadece yol yönetim sistemi, bina yönetim sistemi ve kamu tesisleri yönetimi ile değil, aynı zamanda katı atık yönetimi ile de ilgilidir. Katı atık yönetiminin sorunları arasında üretilen atığın miktarı ve bileşimi, kentsel alanların hızla genişlemesi, finansman sorunları, hızlı teknolojik ilerleme ve sınırlı enerji ve hammaddeler yer almaktadır.

Teknolojik yeniliğin başarısını sağlamak için bir konsolidasyon politikası gerektirir. Önerilen katmanlama ve paralel politika oluşturma. Sürdürülebilir hareketliliğin uygulanmasıyla ilgili zorlukları anlamak için tamamlayıcı bir kavramdır. Çevre politikaları   , ulaşım politikaları    ve küçülen şehirler için politika ve planlama    gibi politikalarla ilgili bir dizi çalışma da tespit edilmiştir .

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER