Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hamza Yılmaz

Nüfusa artışları ve kentsel altyapılar

 

 

Nüfus artışlarındaki geniş eğilimler tahmin edilebilse ve yeni altyapı için planlanabilse de, daha büyük şehirlerde daha yerelleştirilmiş yeniden kullanım meydana gelebilir. Bu süreci öngörmek daha zordur.

Örneğin, Afyonkarahisar’ın son 20 yılda neredeyse 3 kat büyüdüğünü görmek ilçelerde de aynı durumun yaşandığını bilmek gerekir.

Nüfus kentleri yeni tedbirler almaya zorluyor. Yerleşim alanlarının nasıl ve nerede konumlandığı konusunda değişen arazi kullanım kalıpları var.

Bu değişiklikler her zaman tek bir faktörün sonucu değildir ve mutlaka hızlı olması gerekmez. Şehir, bir asırdan fazla bir süre önce kurulan eski bir kanalizasyon sistemine giderek daha fazla baskı yapan nüfusunda uzun ve sürekli bir artış gördü.

Zaman içinde yapılan yasal değişiklikler, bu sistemden 19. yüzyılın sonlarında geliştirildiğinde tahmin edilenden daha fazlasını talep etti. Sorun, son yıllarda eski sistemin yanında çalışacak yeni bir sistem sunmak için yeni bir tünel projesinin üstlenildiği bir noktaya ulaştı. Bu projeyi çevreleyen karmaşık altyapı ağı göz önüne alındığında, tünel ekipmanının taşınması ve indirilmesi hiç de kolay olmadı.

Çoğu zaman olduğu gibi, bu sınırlamalar yenilikçi yeni tekniklere yol açtı; özellikle, köprünün geniş kesimlerde kaldırılması, gürültülü ve kirletici yıkım çalışmalarına duyulan ihtiyacı en aza indirirken, araştırma ve yeniden kullanım için mümkün olduğu kadar çok malzemeyi korur. Bu yaklaşım aynı zamanda, yanına inşa edilen yeni köprüyle olası herhangi bir müdahaleyi de en aza indirdi.

Artan kullanım tarafından kuşatılan yaşlanan altyapının en iyi nasıl yönetileceğine bakarken, modern şehirlerin daha geniş karmaşıklığının mümkün olanı nasıl etkilediğine bakmalıyız. Artan nüfuslar, onları desteklemek için daha büyük, daha karmaşık altyapıların kurulmasına yol açar ve bu, proje planlayıcıları için bir dizi sorun sunar.

Bu, projelerin mobil vinçler gibi ekipmanı çalıştırmak için sınırlı alana sahip olduğu, ancak bu hizmetlerin çoğu, zeminin dayanabileceği maksimum basıncı sınırladığı için ağır ekipmanın nerede kullanılabileceği konusunda kısıtlamalara sahip olacağı anlamına gelir.
Bu zorlukların üstesinden gelmek ve mevcut fiziksel kısıtlamalar dahilinde en iyi sonuçları elde etmek için akıllı mühendislik gereklidir. Paydaşlarla erken diyalogun bunu başarmanın anahtarı olduğunu görüyoruz – gereksinimlere cevap verebilsek de, şehrin değişen doğası, kısıtlı alanlarda gerçek bir fark yaratabilecek taze düşünce, yeni yöntemler ve ekipman gerektiriyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER